Det finns en hel uppsjö av pokerrum på nätet, de flesta i anslutning till större spelsajter som även erbjuder andra spel men det finns även rena pokersajter. På de allra flesta pokerrum erbjuds du en Pokerbonus. Den delas ut till nya kunder som belöning för att dem väljer att spela just där och för att man enkelt ska kunna komma igång med att spela. Lojala kunder får bonus för att de är just lojala och för att man vill hålla kvar dem i just sitt Pokerrum. Bonus ges ofta i form av ett procentuellt påslag på den summa man själv sätter in att spela för. Så om du till exempel sätter in 200 kronor får du 200 kronor av pokerrummet vilket gör att du sedan har 400 kronor att spela för. Det här fungerar i stort sätt som Insättningsbonus gör på andra spelsajter.

Du kan inte få ut dina bonuspengar på en gång utan måste först spela i pokerrummet, hur många händer man måste spela innan man kan plocka ut sina bonuspengar varierar mellan de olika spelställena och därför är det bra att läsa igenom vad som gäller för just den sajt man spelar på. Den pokerbonus du får som ny spelare på en sajt kallas ofta för ”sign-up bonus”, den bonus äldre spelare får har en rad olika namn, ett exempel är ”reload-bonus”.

Pokerbonus existens beror till stor del på att det existerar så många olika spelsajter och konkurrensen är stenhård. De måste göra allt för att locka till sig spelare och hålla de spelare kvar som redan finns där. Det finns därför alltid massor av olika erbjudanden på varje pokersida, så här kan det verkligen vara läge att göra rätt grundlig research innan du väljer sajt och bonuserbjudanden. Om du hittar rätt kan du nästan helt finansiera ditt pokerspelande med hjälp av just bonuspengar.

Det finns några olika typer av pokerbonus som kan vara bra att känna till – här listar vi några av dem:

Sign-up bonus

Denna bonus får du när du öppnar ett nytt konto och gör den första insättningen, antingen en bestämd summa eller procent av den summa du sätter in.

Match-pokerbonus

Här får du en procentuell andel av den summa du sätter in som bonus utöver själva insättningen.

Re-Load-pokerbonus

Den här typen av bonus erbjuds oftast till dig som är existerande kund, den innebär att du måste sätta in pengar under en viss tidsram för att få bonus.

Tänk på att alltid läsa igenom vad som gäller för respektive bonus hos respektive spelsajt/pokerrum innan du börjar spela så att du säkert får det som är mest fördelaktigt för dig när du spelar.